ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ Παραμύθια για τον χρόνο και τους μήνες του

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ

Συλλογή πέντε παραμυθιών με κεντρικό θέμα τον χρόνο και τους δώδεκα μήνες του.  Ο συγγραφέας πατά γερά στην ελληνική παράδοση από την οποία αντλεί εμπνεύσεις, αλλά προχωρεί σε πρωτότυπες αφηγήσεις με συνεχή δράση , ζωντανές εικόνες και πλοκή που αναδεικνύει καίρια ζητήματα κατανόησης του κόσμου και εκφράζει θεμελιώδεις οικολογικούς προβληματισμούς.

Οι μήνες προσωποποιούνται, συζητούν μεταξύ τους, μιλούν με τους ανθρώπους, παραπονούνται ή και απολαμβάνουν τη ζωή στο αμόλυντο φυσικό περιβάλλον. «Σεβόμενος την ωραία κι ευρηματική ελληνική παράδοση», λέει ο συγγραφέας, «άφησα τους μήνες να ζουν σε κάποιο σπήλαιο, μέσα στην αρμονία της φύσης, και να απολαμβάνουν τα απλά πράγματα. Εκεί μπορούν να παίζουν, να τρέχουν, ακόμη και ν’ αφηγούνται παραμύθια».

Στις σελίδες του βιβλίου θα συναντήσουμε έναν βασιλιά που ήθελε να αλλάξει την τάξη του κόσμου, αλλάζοντας τη σειρά των μηνών στον κύκλο του χρόνου, μια μητέρα τριών παιδιών, που μονάχα εκείνη μπορεί να υπολογίσει την αληθινή αξία των πραγμάτων, θα μάθουμε γιατί ο Φλεβάρης έχει μόνο 28 μέρες, ποιος είναι ο άρχοντας των παραμυθιών, καθώς και ποιος μήνας «τρέφει τους έντεκα».

Το βιβλίο απευθύνεται σε σύγχρονα παιδιά όλων των ηλικιών  και περιέχει τα παραμύθια:

Οι Δώδεκα Μήνες και ο φαντασμένος βασιλιάς

Το πιο ακριβό διαμάντι του κόσμου

Το μεγάλο στοίχημα του Φλεβάρη

Ο μήνας που τρέφει τους έντεκα και ο Μάρτης που φέρνει την άνοιξη

Ο άρχοντας των παραμυθιών.

Ο συγγραφέας έχει ασχοληθεί και παλαιότερα με την παιδική - νεανική λογοτεχνία κι ένα έργο του με θέμα την ελληνική μυθολογία έχει εγγραφεί στον γερμανικό κατάλογο White Ravens  της νεανικής βιβλιοθήκης του Μονάχου με τα καλύτερα παιδικά βιβλία εκείνης της χρονιάς.

Σχόλια Αναγνωστών