Ο ΜΑΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

«Ο μάγος με τα άδεια χέρια» είναι ένα βιβλίο που εμπνέεται από τα Χριστούγεννα, όπως υπονοεί και ο τίτλος του, αλλά μπορεί να διαβαστεί όλο τον χρόνο καθώς δημιουργεί εικόνες, πυροδοτεί συναισθήματα και καθιστά πιο προσιτές αφηρημένες ή δύσκολες έννοιες με απλή και κατανοητή γλώσσα. Περιέχει τέσσερα παραμύθια.

Το γνωστό μας ταξίδι των μάγων προς τη φάτνη μεταφέρεται σε ένα σύγχρονο σπίτι και γίνεται παιχνίδι ανάμεσα σε δύο παιδιά που προσπαθούν να αναπαραστήσουν όσα συνέβησαν με τους μάγους στη Βηθλεέμ πριν από 2.000 χρόνια και πλέον. Ένα ονειρικό παιχνίδι οδηγεί τα παιδιά στην κατανόηση της αξίας του πραγματικού δώρου, που κάποτε μπορεί να μην έχει υλική υπόσταση αλλά να εκφράζει υψηλά αισθήματα και πραγματικές αξίες, όπως η αγάπη.

Τα παιδιά, σημερινά ή παλαιότερων εποχών, είναι οι πρωταγωνιστές και των επόμενων δύο παραμυθιών του βιβλίου. Η Αγαύη, ένα κορίτσι της εποχή του Χριστού που συναντά τυχαία τους μάγους θέλει να προσφέρει το δικό της δώρο στο θείο βρέφος, αλλά δεν έχει τίποτα να στείλει... Και δυο σύγχρονα παιδιά, ο Κωνσταντής και η Μαρλέτα, προσπαθούν να ανεβάσουν το δικό τους χάρτινο αστέρι στον ουρανό, παρέα με τα άλλα. Στην προσπάθειά τους αυτή θα φτάσουν σε μια μικρή γειτονιά κι εκεί θα γνωρίσουν άλλες όψεις του σύγχρονου κόσμου.

Το τέταρτο παραμύθι του είναι εμπνευσμένο από αφηγήσεις της γιαγιάς του συγγραφέα και αντλεί υλικό από τις αιτιολογικές μας παραδόσεις, δίνοντας λόγο σε όλα τα πράγματα, έμψυχα και άψυχα, καθώς όλα «είχαν φωνή τη νύχτα που γεννήθηκε ο Χριστός». Και σ’ αυτή την ιστορία αναδεικνύεται η αξία της προσφοράς. Έμψυχα και άψυχα βρίσκονται στην καρδιά της αφήγησης με κεντρικό πυρήνα μια γέρικη ελιά που δίνει τα ξύλα της για να ζεστάνει τον νεογέννητο Χριστό. Η προσφορά της δεν θα μείνει χωρίς ανταμοιβή.

Περιεχόμενα του βιβλίου

Ο μάγος με τα άδεια χέρια

Το χάρτινο αστέρι

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μια ελιά στη φάτνη του Χριστού.

Ο συγγραφέας έχει ασχοληθεί και παλαιότερα με την παιδική - νεανική λογοτεχνία και ένα έργο του με θέμα την ελληνική μυθολογία έχει εγγραφεί στον γερμανικό κατάλογο White Ravens  της νεανικής βιβλιοθήκης του Μονάχου με τα καλύτερα παιδικά βιβλία εκείνης της χρονιάς.

Σχόλια Αναγνωστών