Crete: Ancient Diet with Modern Message

Κρήτη: Αρχαία Διατροφή με Σύγχρονη μηνύματος

από Bonny Wolf

 

 9 Μαΐου του 2007
Ο φίλος μου ο Louis λέει η Κρήτη είναι ο Κήπος της Εδέμ. Πέρασε δύο μήνες ωτοστόπ μόνος σε ολόκληρο το νησί του Αιγαίου και λέει ότι θα μπορούσε να φάει αρκετά απλά επιλέγοντας φαγητό από τα δέντρα και μέσα από την καλοσύνη των ξένων.

Καθώς περπατούσε κάτω από το δρόμο μια μέρα, μια γυναίκα τον σταμάτησε, εκτυλίχθηκε ποδιά της - η οποία ήταν γεμάτη με λευκό, κόκκινο και ροζ κεράσια - και επέμεινε ο ίδιος να βοηθήσει. Οι χωρικοί τον κάλεσε στα σπίτια τους για τα γεύματα.

Οι καλοί άνθρωποι της Κρήτης ακράδαντα ότι κανείς δεν πρέπει να τρώνε μόνα τους. Είναι υγιής και μακρόβια, λένε, επειδή σπάσει το ψωμί και πίνουν κρασί μαζί. Η διατροφή τους βοηθά επίσης.

Ιστορικά, οι Κρητικοί έχουν φάει μόνο ό, τι γη τους που παράγονται: πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια - τα ξηρά σπέρματα ψυχανθών όπως οι φακές, τα φασόλια και τα μπιζέλια.

Ένα πράγμα το νησί παράγει σε αφθονία είναι ελιές. Έτσι, οι Κρητικοί καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ελαιόλαδου - περισσότερο από ό, τι άλλων μεσογειακών λαών. Και δεν χρησιμοποιούν οποιοδήποτε άλλο τύπο πετρελαίου, ακόμα και να κάνει τα γλυκά.

Το ηλιόλουστο νησί με ψηλά βουνά και βαθιές κοιλάδες παρέχει επίσης βότανα και αρωματικά φυτά, οπωροφόρα δέντρα και λαχανικά, σιτάρι και κριθάρι.

Είναι επίσης ένα μέρος όπου οι σαλάτες είναι ένα μεγάλο μέρος της διατροφής :. Υπάρχει ένα ρητό που λέει, αν έχετε ένα πεδίο, μην αφήνετε μια αγελάδα ή ένα κρητικό σε Που θα φάτε όλα τα χόρτα.

Η μικρή ποσότητα των ζωικών πρωτεϊνών που καταναλώνονται στην Κρήτη είναι μαγειρεμένα με ελαιόλαδο και συνήθως γίνεται με χόρτα, δημητριακά ή όσπρια: λαβράκι με γλιστρίδα, χοιρινό με πλιγούρι, κοτόπουλο με αρακά.

Όλα αυτά τα τρόφιμα που γίνονται απλά και γρήγορα, χωρίς κρέμα και μερικά μπαχαρικά.

Με άλλα λόγια, η Κρήτη προσφέρει η διατροφή όνειρο ενός διατροφολόγου.

Νίκος Ψιλάκης, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης, θέλει να εκπαιδεύσει τον κόσμο έξω από την Κρήτη, καθώς και νεότερες γενιές στο νησί, για την Κρητική διατροφή.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, Ψιλάκης έχει δώσει παθιασμένη παρουσιάσεις στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, και εγώ πρόσφατα τράβηξε την παράσταση - και κάποιο υπέροχο φαγητό -σε της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, DC

Τα πλεονεκτήματα της μεσογειακής διατροφής, Ψιλάκης θυμίζει το κοινό του, έχουν γίνει δεκτές δόγμα για δεκαετίες. Αυτό που μας θέλει να ξέρει είναι ότι η διατροφή της Κρήτης, το μεγαλύτερο από τα ελληνικά νησιά, είναι η πιο υγιεινή στην περιοχή της Μεσογείου.

Ψιλάκης αναφέρει μελέτες που δείχνουν ότι οι κάτοικοι της Κρήτης έχουν το χαμηλότερο ποσοστό θανάτου από καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο στον κόσμο, και πιστώνει τον τρόπο ζωής και την παραδοσιακή διατροφή - ότι των φτωχών Κρητικού αγρότη.

Η κρητική διατροφή περιλαμβάνει περίπου τρεις φορές περισσότερο ψωμί από το μέσο όρο Αμερικανός τρώει, αλλά είναι όλα φτιαγμένα από δημητριακά ολικής αλέσεως, φορτωμένο με υγιεινό φυτικές ίνες.

Αλλά, όπως η άλλοτε απομονωμένο νησί γίνεται περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο συνδέεται, παραδοσιακή διατροφή της αντιμετωπίζει μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Για να διατηρήσετε τις συνταγές και να ενισχύσει τη σημασία τους, Ψιλάκης έχει πλύσιμο έγγραφα και μιλάμε για νησιώτες, και την κατάρτιση εγγράφως.

Κάνει τα σημεία του με ιστογράμματα και φωτογραφίες των υγιών ατόμων και όμορφη ύπαιθρο της Κρήτης. Αυτό, σε συνδυασμό με το φαγητό που σερβίρεται, κάνει ένα πειστικό επιχείρημα.

Παρουσίαση Ψιλάκη »συνοδεύτηκε από τυπικό Κρητικό ορεκτικά: spreads από μελιτζάνα και τα ψάρια αυγοτάραχο, πολλά ωμά λαχανικά και ελιές, και τα μικροσκοπικά, ελαφρά τηγανισμένες λάθη τυρί που ονομάζεται kallitsounias .

Από άκουσε παρουσίαση Ψιλάκη », έχω γίνει οπαδός της« παξιμάδι, "Κρητική οποία είναι σαν zwieback αλλά 100 φορές πιο σκληρά. Τα παξιμάδια φτιαγμένα με κριθάρι, σιτάρι ή αλεύρι σίκαλης, και το διπλό ψημένο. Με όλη η υγρασία αναρροφάται, το ψωμί διαρκεί για μήνες.

Τα παξιμάδια τρώγονται κορεσμένο με ελαιόλαδο και πασπαλισμένο με ρίγανη , slathered με μελιτζάνα βουτιά ή πάστα ελιάς, ή που ολοκληρώνεται με ψιλοκομμένη ντομάτα, μαλακό τυρί και ρίγανη - τυπικό Κρητικό ΕΝΑ Φαγητό ταβέρνα που ονομάζεται ντάκος .

Αυτά τα σνακ ακολούθησε ένα πολυ-πορεία, πολλών ωρών, sit-κάτω δείπνο πολλών τυπικά πιάτα της κρητικής διατροφής και κάποια αρκετά καλό κρητικό κρασί.

Είχαμε κολοκυθόπιτα, μαυρομάτικα με μάραθο και αρνί με χόρτα και αγκινάρες, ένα από τα αγαπημένα της άνοιξης. Κοτόπουλο μαγειρεμένο με άνηθο, σουπιές με μελάνι και το κρασί τους, χταπόδι με ρεβίθια.

Περίπου τρεις ώρες, πήραμε μια πλάκα νευρώσεων αρνί μαγειρεμένο με μέλι και μια πλευρά του πατάτες με ρίγανη, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Ψιλάκης λέει ότι η Κρήτη έχει ακόμη ειδικές μέλισσες που κάνουν ιδιαίτερα καλό μέλι. Ήμασταν σερβίρεται φέτες Γραβιέρα ραντισμένο με μέλι για επιδόρπιο.

Ήταν σαν να τρώει στον Κήπο της Εδέμ.

Black-Eyed Peas με μάραθο

 

Μαυρομάτικα με μάραθο
«Κρητικής Μαγειρικής» της Μαρίας και του Νίκου Ψιλάκη
 
Τα όσπρια έχουν ένα σημαντικό μέρος της κρητικής διατροφής από την αρχαιότητα . Παραδοσιακά πιάτα συχνά αντιστοιχίσετε τα αποξηραμένα όσπρια με χόρτα και βότανα . Ακόλουθη Συνταγή: Η ΕΙΝΑΙ Προσαρμοσμένη Από ΤΗΝ Κρητική Μαγειρική Της Μαρίας ΚΑΙ ΤΟΥ Νίκου Ψιλάκη (ΚΑΡΜΑΝΩΡ 2000).

 

Κάνει 6-8 μερίδες

1 αποξηραμένα κιλό μαυρομάτικα

1/4 κούπας ελαιόλαδο

3/4 κιλό ψιλοκομμένο μάραθο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 ντομάτα λίρα, χοντροκομμένα (ή 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας)

Αλάτι και πιπέρι

Βάλτε τα μαυρομάτικα σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό, αφήνουμε να πάρει βράση. Μειώστε τη θερμότητα σε ένα πλούσιο σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Διοχετεύω.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το μάραθο και το κρεμμύδι μέχρι να limp. Ανακατέψτε σε ντομάτες ή πελτέ και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Προσθέστε τα φασόλια, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό για να καλύψει. Σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να δέσει η σάλτσα.

 

Αρνί με χόρτα, αγκινάρες και αυγολέμονο Σάλτσα

Αρνί και αγκινάρα
«Κρητικής Μαγειρικής» της Μαρίας και του Νίκου Ψιλάκη
 
Αυτό είναι ένα τυπικό άνοιξη πιάτο στην Κρήτη. Μπορείτε βεβαίως να προετοιμαστούν φρέσκα αγκινάρες για αυτή τη συνταγή, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα καρδιές αγκινάρας, τα οποία λειτουργούν πολύ καλά. Η σάλτσα λεμονιού και τα αυγά είναι κοινή σε ελληνική κουζίνα.

Για 4 μερίδες

1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αρνάκι, κομμένο σε μερίδες

10 καρδιές αγκινάρας (ή 14-ουγκιά τσάντα κατεψυγμένα)

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο φύλλα

1/4 φλιτζάνι νερό

Αλάτι και πιπέρι

Για αυγολέμονο Σάλτσα:

2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

Χυμός από 2 λεμόνια (περίπου 1/3 κούπα)

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα αρκετά μεγάλη για να κρατήσει όλα τα συστατικά.

Προσθέστε το κρέας και, σε μέτρια φωτιά, να ροδίσει από όλες τις πλευρές, προσθέτοντας λίγο νερό αν το κρέας αρχίζει να κολλήσει κάτω μέρος του τηγανιού.

Εάν χρησιμοποιώντας φρέσκα αγκινάρες, φλούδα, κόψτε την καρδιά και το βάζουμε σε ένα μπολ. Καλύψτε με νερό, αλάτι και λίγο χυμό λεμονιού. Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες αγκινάρες, απόψυξη στο μπολ με νερό με αλάτι και χυμό λεμονιού.

Ενώ το κρέας είναι αμαύρωση, κόψτε τις καρδιές αγκινάρας στο μισό και περίπου ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τον άνηθο με το χέρι ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.

Όταν το κρέας είναι ροδίσουν, αλλά και ψημένα μέσα, προσθέστε παρασκευασμένα λαχανικά στην κατσαρόλα με 1/4 φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.

Ενώ το κρέας και τα λαχανικά είναι το μαγείρεμα, την προετοιμασία αυγολέμονο σάλτσα.

Ξεχωριστή αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών μέχρι foamy. Προσθέστε τους κρόκους, στη συνέχεια, το χυμό λεμονιού και λίγο μετοχών από την κατσαρόλα το κρέας, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά. Βγάζουμε το κρέας και τα λαχανικά από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

Σερβίρουμε σε ρηχά μπολ.

 

Ελαιόλαδο Τούρτα

 

 Ελαιόλαδο Τούρτα
 
18 Οκτωβρίου του 2006 · Το ελαιόλαδο στην τούρτα? Θα εκπλαγείτε πόσο το ελαιόλαδο κρατά το κέικ σούπερ υγρό . Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα floral ελαιόλαδο και όχι, ας πούμε, μια πιπεράτη ένα. Το η Συνταγή Αυτή ΕΙΝΑΙ από ψήσιμο διακοπών: Νέα και παραδοσιακές συνταγές για Wintertime Διακοπές , από Sarah Perry (Chronicle Books 2005).

 

1 1/4 φλυτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι

1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι φρουτώδες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3/4 φλιτζάνι γάλα

1 1/2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού (από πορτοκάλια περίπου 3 μέτρια)

1 κουταλιά της σούπας λικέρ πορτοκάλι (μεγάλο Marnier ή Cointreau)

1.4 έως 1.3 φλιτζάνι τεμαχισμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα

2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα, θερμαίνεται σε φούρνο μικροκυμάτων

ζάχαρη άχνη 1 κουταλιά της σούπας

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς. Λιπάνετε ελαφρά το κάτω μέρος και τις πλευρές του κέικ τηγάνι γύρο 9-ιντσών με σπρέι μαγειρέματος. Γραμμή το κάτω μέρος με ένα γύρο περγαμηνή ή κερωμένο χαρτί.

Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι καλά συνδυασμένος, περίπου 1 λεπτό. Χτυπήστε ελαφρά στο ελαιόλαδο, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ πορτοκάλι.

Χτυπάμε το μίγμα των αυγών στο μίγμα αλευριού μέχρι να αναμιχθούν καλά.

Χύστε το κτύπημα στο έτοιμο τηγάνι και ψήστε μέχρι το κέικ είναι σταθερή και μια οδοντογλυφίδα παρεμβάλλεται στο κέντρο βγαίνει καθαρός, περίπου 30 λεπτά. Μεταφέρετε το τηγάνι σε ένα ράφι να κρυώσει για 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, διασκορπίσει τα αμύγδαλα σε ένα ενιαίο στρώμα σε ένα μικρό ταψί ή ταψί και ψήστε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει, 8 έως 10 λεπτά.

Για να εξυπηρετήσει, unmold τούρτα, αφαιρέστε το έγγραφο περγαμηνής, και τοποθετήστε το κέικ σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, παλτό οι πλευρές του κέικ και ένα 1-ιντσών χείλος κατά μήκος της κορυφής με τη ζεστή μαρμελάδα, την τακτοποίηση τυχόν κομμάτια από φλούδα κατά μήκος του χείλους. (Αν η μαρμελάδα είναι πολύ παχύ, προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό και ανακατέψτε.) Πατήστε τα αμύγδαλα πάνω στην κολλώδη πάνω χείλος. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό κόσκινο, σκόνη ελαφρά τη ζάχαρη άχνη ομοιόμορφα πάνω από την κορυφή. Σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

 

 

Οι κάτοικοι του ελληνικού νησιού της Κρήτης απολαμβάνουν μια υγιεινή διατροφή που δίνει έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το ελαιόλαδο και τα όσπρια - τα αποξηραμένα σπόρους οσπρίων, όπως οι φακές, τα φασόλια και τα μπιζέλια.

 

 

"Υπάρχει μια θέση στη μέση του κρασιού σκοτεινή θάλασσα που ονομάζεται Κρήτη, μία υπέροχη, γόνιμη γη περιβάλλεται από θάλασσα."

Όμηρος, «Η Οδύσσεια»
 

 

 

 

 

 

Παξιμάδι
«Κρητικής Μαγειρικής» της Μαρίας και του Νίκου Ψιλάκη

Φρυγανιές, μπισκότα που μοιάζουν zwieback αλλά είναι 100 φορές πιο σκληρά, είναι τρώγονται κορεσμένο με ελαιόλαδο και πασπαλισμένο με ρίγανη , slathered με μελιτζάνα βουτιά ή πάστα ελιάς, ή που ολοκληρώνεται με ψιλοκομμένη ντομάτα, μαλακό τυρί και ρίγανη - ένα τυπικό κρητική ταβέρνα τροφίμων που ονομάζεται ντάκος .