Capturing the Culture of Cretan Cooking on Film and Paper

Αιχμαλωτίζοντας την κουλτούρα της Κρητικής Μαγειρικής σε φιλμ και χαρτί

Αρκετά χρόνια πριν, είχα την τύχη να ανταποκριθεί Νίκος Ψιλάκης και η σύζυγός του Μαρία. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό ζευγάρι με ένα βαθύ πάθος για την Κρήτη, τον πολιτισμό της, και το φαγητό του.

Μάιρα και Νίκος Ψιλάκης - Οι μαθητές της Κρητικής ΔιατροφήςΕίχα αποφασίσει να φύγει από American Express και να αρχίσει μια εταιρεία εισαγωγής ελαιολάδου από την Κρήτη. Ο σύζυγός μου - Τάκη - είναι από την Κρήτη, και έχουμε επισκεφθεί το νησί κάθε καλοκαίρι, μένοντας στο οικογενειακό αγρόκτημα. Όπως ψάξαμε για ένα λάδι υψηλής ποιότητας στις οποίες να τοποθετήσει Γεύση μας ετικέτα Κρήτης, είχαμε κάποια απογοητευτικό συναντήσεις με τους εκπροσώπους των γεωργικών συνεταιρισμών. Τάκη πρότεινε να πάμε να μιλήσουμε με κάποιον που είχε ακούσει να είναι σε θέση να βοηθήσει, Νίκος Ψιλάκης. Μέσα από τις συνδέσεις του ως Πολιτιστικό πρόεδρος του Οργανισμού Παγκρήτιας, Τάκη ήταν σε θέση να οργανώσει μια συνάντηση με τον Νίκο και τη σύζυγό του. Τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία. Νίκος αμέσως μας εισήγαγε σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην Κρήτη, και οι πελάτες μας απολαμβάνουν τώρα το λάδι τους κάτω από την Γεύση της μάρκας Κρήτης .

Κατά τη διάρκεια των ετών από τότε που συναντηθήκαμε, έχουμε πάρει για να ξέρετε αυτό το αξιόλογο άνθρωπο πολύ καλύτερα. Για τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια, έχει γράψει ποίηση, έκανε ταινίες, παρουσιάζονται εκθέσεις φωτογραφίας του έργου του, και ακόμη γράψει βιβλία για παιδιά με βάση τον πολιτισμό και την λαϊκή ιστορία του κρητικού λαού. Στις πολλαπλές τρόπους με τους οποίους ο ίδιος έχει ερμηνεύσει και παρουσίασε τον πολιτισμό της Κρήτης, που είναι πάρα πολύ ένας άνθρωπος της Αναγέννησης.

Επειδή το φαγητό είναι ένα τόσο σημαντικό μέρος της ζωής του ανθρώπου, ήταν ίσως αναπόφευκτο ότι θα μετατρέψει τελικά τα συμφέροντά του στα τρόφιμα. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Μαρία και ο Νίκος έχουν ταξιδέψει Κρήτη συλλογή συνταγών, μελετώντας την κουλτούρα των τροφίμων του νησιού, και τη δημοσίευση όμορφα φωτογραφημένη βιβλία. Αυτά τα όμορφα βιβλία παντρευτεί φινέτσα του Νίκου με την κάμερα να δεξιότητα της Μαρίας ως μάγειρας να παράγει κάτι μαγικό. Περιέχουν συνταγές, αλλά περιέχουν επίσης βαθιές γνώσεις για τον αγροτικό τρόπο ζωής που έχει δημιουργήσει αυτές τις συνταγές, τον τρόπο ζωής και τις διατροφικές ποικιλοτρόπως συνοψίζονται ως κρητική ή μεσογειακή διατροφή.

Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας με τη Μαρία και ο Νίκος να τους βοηθήσει να προωθήσει το όραμά τους για την υγιεινή κρητική διατροφή με την εισαγωγή των βιβλίων τους, υποστηρίζοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την Κρητική διατροφή , και εργάζονται για την εμβάθυνση της Αμερικής κατανόηση της διατροφικής κουλτούρας της Κρήτης .

Αναρτήθηκε από Esther Ψαράκης (link http://demeterspantry.com/blog/?p=11 )